Dermatokirurgija

predstavlja dio kirurgije koja se bavi kirurškim liječenjem dobroćudnih i zločudnih kožnih promjena, dakle benignih i malignih tumora kože. Sve kirurške zahvate izvodimo u lokalnoj anesteziji te šaljemo na patohistološku analaizuKrioterapija

Krioterapija je konzervativna, kirurška metoda liječenja kožnih promjena, primjenom tekućeg dušika čija je temperatura minus 196° C.
Tekući dušik se izravno nanosi na promjenu u trajanju od samo nekoliko pa sve do 60 sekundi ovisno o debljini promjene, prirodi promjene ali i dijelu kože na kojemu se krioterapija provodi. Ponavlja se u razmacima od 10 do 14 dana, sve do izlječenja. Na mjestu primjene tekućeg dušika može se razviti mjehur, a zatim nastaje kasta i nakon toga epitelizacija.

 

Elektrokoagulacija

Iako stara, vrlo je učunkovita metoda kojom se odstranjuju sitne bradavice na vratu, pazuhu i preponama, na genitalnoj i perigenitalnoj regiji.
Svi zahvati se vrše u lokalnoj anesteziji, a nakon zahvata određuje se nastavak terapije kod kuće. Ponekad je potrebno zahvat ponavljati u razmacima od 14 do 20 dana, kao što je kod virusnih bradavica na genitalnoj regiji koje nazivamo kondilomima ili genitalnim bradavicama.