U poliklinici CUTIS koristimo tri lasera:

- ZERONA LASER (hladni Erchonia laser) je prvi neinvazivni laser odobren od FDA (Food and Drug Administration) koji efektivno uklanja masnoću i celulit bez negativnih nuspojava koje se javljaju kirurškim metodama.

 


 • FDA za smanjenje obujma
 • FDA za neinvazivan tretman celulita
 • FDA za pretilost

 Mnogobrojna istraživanja su dokazala efektivnost neinvazivne procedure Zerona na preoblikovanje tijela. Zerona tretmanima (6 tretmana tokom dva do tri tjedna) u prosjeku se gubi 10.1 cm.

 • PRIPREMA

  Prije prvog tretmana potrebno je doći na konzultacije na kojima se detaljno pregledavaju, fotografiraju i mjere kritična područja, da bi se imale informacije za praćenje i kontrolu napretka.

 • PROCJENA BROJA TRETMANA

  Osim pregleda procjenjuje se broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata te zdravstveno stanje. Broj tretmana varira od čovjeka do čovjeka te uvelike ovisi o veličini osobe i željenim rezultatima, ipak optimalan učinak postiže se sa 6 tretmana tijekom 2 do 3 tjedna, u trajanju najčešće 30ak minuta.

 • LIMFNA DRENAŽA 

Nakon svakog tretmana Zerona lasera slijedi tretman limfne drenaže u trajanju od 30ak minuta, radi efikasnije eliminacije masnoća i štetnih tvari iz tijela, balansa tjelesnih tekućina i bolje detoksikacije.

 •   POVRATAK DNEVNIM AKTIVNOSTIMA - odmah nakon svakog tretmana
 •  REZULTATI 

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, a daljnji gubitak obujma i toniziranje tkiva nastavlja se i tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Za bolje rezultate potrebno je piti minimalno 2 litre vode dnevno, vježbati ili barem svakodnevno hodati 30 minuta, konzumirati manje obroke 5 puta na dan, nikad ne preskakati obrok, imati zdrav doručak, izbjegavati kavu i alkohol, a posljednji obrok uzeti barem 2 sata prije spavanja.

 •  MJERE OPREZA 

Tretman se ne savjetuje osobama koje imaju poremećaj imunološkog sustava (HIV, AIDS,...), bolesti srca ili krvožilnog sustava, imaju ugrađen pacemaker, boluju od tromboze, trebaju transplantaciju organa, ženama koje su trudne ili doje te pojedincima s metalnim protezama ili bilo kojom ozbiljnom bolešću, ali i onima koji uzimaju lijekove za snižavanje razine lipida, antikoagulantne lijekove ili pak steroide.

 •  Koji je princip rada ovog lasera?

 Laser na masnoj stanici stvara prijelaznu poru te se lipidi iscjede iz masne stanice, volumen masne stanice se smanji i kolabira. Prije izlaganja laseru masna stanica ima normalan oblik (Slika 4). Unutar minute izlaganja laseru, masna stanica se počinje pretvarati u prijelaznu poru (Slika 6-9). Ova pora dozvoljava prijelaz sadržaja stanice (lipidi) izvan same stanice (slika 7). Jednom kad se masna stanica isprazni (slika 10), sadržaj prelazi u limfni sustav pomoću kojeg se izluči iz tijela normalnim putem detoksikacije. U prosjeku, pacijenti gube 9 cm na referentim točkama poput struka, bokova, bedara i stražnjice. Placebo grupe su izgubile samo 1 cm.

 

 

 

 

- QUADRO STAR LASER (valne duljine 532nm) za uklanjanje vaskularnih i hiperpigmentiranih promjena kože.

 


- MedioStar LASER,  diodni laser valne duljine 810 nm, danas se najčešće primjenjuje za trajnu epilaciju neželjene dlakavosti:

postupak je gotovo bezbolan jer diodni laser ima ugrađen mehanizam za hlađenje koji anestezira kožu. Desetak dana prije tretmana dlake se ne smiju depilirati ni epilirati. Najbolji rezultati postižu se kod vrlo tamnih dlaka i svijetle kože jer upravo pigment melanin apsorbira  lasersku zraku. Nakon laserske epilacije javlja se osjećaj pečenja koji može trajati 2 do 3 sata, a može se ublažiti hladnim oblozima ili emulzijama. Savjetujemo ne izlagati se direktno sunčevim zrakama nekoliko dana nakon tretmana te upotrebljavati kreme sa SPF po uputi Vašeg liječnika.Obzirom da laserska zraka uništava samo dlaku u aktivnoj fazi rasta (anagena dlaka) biti će potrebno nekoliko tretmana u određenim razmacima za potpuno uklanjanje dlaka. Broj tretmana ovisi o omjeru rastućih (anagenih) i mirujućih (telogenih) dlaka na pojedinom području tijela. Na primjer dlake na glavi imaju relativno kratku telogenu fazu (6-12 tjedana) pa se tretmani rade u razmaku od mjesec dana.

Pacijenti koji su bili izloženi suncu ili su bili u solariju, ili su pak na bilo koji drugi način fotosenzibilirani, ne bi trebali biti tretirani tjedan dva dana. Isto vrijedi i za pacijente koji su prethodno odstranjivali dlake voskom ili čupanjem. Također se savjetuje, prije tretmana, ne aplicirati make up i dezodorans na područja koja će se tretirati.

Trudnice trebaju izbjegavati leserski tretman regije trbuha i prepona, radi ev oštećenja djetetovih očiju.

Ponekad se može dogoditi pojava poremećaja pigmentacije (hiper ili hipopigmentacija) koje nakon 2 do 3 tjedna isčeznu.

Uspoređujući mehaničke, kemijske i druge fizikalne epilacijske postupke lasersko uklanjanje dlaka predstavlja za sada najučinkovitije i najdugotrajnije rješenje problema neželjene dlakavosti.